Hur kan spel bidra till bättre hälsa?

Under de senaste 15 åren har spel blivit större och större, så stort att vissa spel som Overwatch, League of Legends och Counter Strike kan spelas professionellt i form av e-sport. Men som med alla sporter krävs det en hel del träning, fysisk som psykisk, för att både bli bättre och förhindra skador. Gällande e-sport kan skador som karpaltunnel, artros, musarm eller liknande vara en deal breaker för spelaren och åtgärder bör göras fort, vilket inte alltid är så lätt. 

På fredagen den 10 december hos Uminova Innovation håller Game Hub Umeå i ett lunchevent där två personer från Region Västerbotten, Gustav och Nicklas, kommer och presenterar ett projekt som de håller på med, rehabiliteringsappen Arthron. De kommer både att berätta om tankarna kring syftet och tekniken med appen och hur den relaterar till bättre hälsa för gamers samt hålla i en liten idégenereringsworkshop på cirka 10-15 minuter där ni som publik får vara med och påverka utvecklingen av Artron. Slutligen har de även ett spännande förfrågan att dela med sig till oss i vårt community, vilket är att de söker en spelutvecklare som kan hjälpa dem att vidareutveckla appen! 

Är du möjligtvis den de söker, är du någon som kan komma med bra feedback till deras projekt eller är du bara allmänt intresserad av att veta mer om vad Gustav, Nicklas och deras team håller på med är du hjärtligt välkommen att skriva upp dig på deltagarlistan. Och som vanligt bjuder vi på lunchen! 

Date

10 December 2021

Time

12:00
- 13:00

Info

Lunchevent med Region Västerbotten

Venue

Rulla till toppen

Register form

I want to register to the event Hur kan spel bidra till bättre hälsa?