Game Jam med Game Hub Umeå

Det blev ju inget Game Jam sist så livar vi upp det igen. Game Hub Umeå kommer att hålla i ett digitalt Game Jam i communityns Discord mellan den 11–13 februari! Och det kommer inte bli vilket typ av Game Jam som helst, vi har förutsett ett tema för de spel vi vill se er göra; SKANDINAVISK FOLKTRO! Fri tolkning, så klart! 

Som vanligt är det ju fler desto bättre; vi behöver alla erfarenheter som vi kan få! Är du spelutvecklare, grafiker, musiker, 3D-modellerare, animatör, ljuddesigner eller bara kreativ i allmänhet? Då passar du in här som handen i handsken. Men oroa dig inte om du känner dig lite osäker på det du ger dig på, det här är ingen tävling. Du är i trygga händer med ett pålitligt team och syftet är att ha kul, att kanske lära sig något nytt, jobba tillsammans och skapa något alldeles unikt helt från scratch!  

Ansökan för detta Game Jam kommer att vara öppen till och med måndagen den 7 februari och i er ansökan vill vi att du specificerar vilken typ av roll du kommer att ta i teamet, din erfarenhet av spelutveckling samt vilket/vilka program du är bekant att jobba i. Med detta kommer det bli mycket lättare för mig att sedan dela in er i grupper, för er som inte har en förstås. Om ni däremot har tänkt att komma i en redan bestämd grupp vill vi gärna att ni specificerar det i ansökan där vardera gruppmedlem skickar sig egna ansökan. På tisdagen efter sista ansökningsdag kommer ni att få ett mail på den mail ni skrev in i ansökningsformuläret med en liten checklista på saker vi önskar att ni gör innan Game Jammet kickar igång. 

Schemat kommer vara upplagt som följande:  

11 Fredag: 18.00 – 23.00 

12 Lördag: 09.00 – 23.00 

13 Söndag: 09.00 – 15.00 

Fredagen kommer börja 18:00 med indelning av team för de som inte kommer med färdiga grupper. Efter det kommer samtliga team att få ca 2 timmar på sig att komma på en idé till det spel de vill göra och sammanställa någon form av överblickande introduktion till vad de tänkt sig och hur de tänkt att genomföra det. Detta ska vara ett tillfälle för alla i hela eventet att ge varandra en god start i början och tipsa på vad man bör tänka på för att genomföra idén på bästa sätt. Därefter, innan alla går tillbaka till att förverkliga spelet kommer Per och Daniel från The Fine Arc att hålla i en kort, ca 15-20 minuters lång inspirationsföreläsning om saker man bör tänka på under Game Jams då de är Game Jams veteraner. 

Lördagen är ämnad åt fortsatt arbete med spelen med två återsamlingar, en kl. 12:00 för lunch och en kl. 17:30 för middag, i röstkanalen Fikarummet, det är där jag (Community Manager) kommer att sitta och se till att ni alla kommer tillbaka till era välförtjänta pauser. Efter middagspausen kommer vi att lägga undan ca 1–1 ½ timme för er att presentera hur långt ni har kommit med spelen där alla kommer att ge feedback, tips och hjälp. Efter det är det bara att fortsätta. 

Söndagen är det presentationsdag! Ni kommer ha fram tills kl. 13:00 på er på morgonen att slutföra era spel, exportera de och ladda upp de på itch.io; efter det är det dags för presentation och speltestning. Jag ser så mycket fram emot att få se vad ni lyckats åstadkomma!  

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att slänga iväg ett mail till: hello@gamehubumea.se

Och om ni inte redan är med i vår Discord, där eventet kommer att ske, klicka på denna länk för att för att gå med.

Date

11 February 2022
- 13 February 2022

Time

18:00

Info

Game Jam

Venue

Rulla till toppen

Register form

I want to register to the event Game Jam med Game Hub Umeå